Homeopathie Lingewaard
Natuurlijk gezond

Behandeling

Behandeling zorgt dat je klachten verdwijnen, minder ernstig of minder belastend worden. De behandeling is gericht op het verbeteren van je algehele gezondheid. Dit kun je merken aan verbetering van je energie, meer creativiteit, en dat je ‘beter in je vel’ komt te zitten.

Welke klachten homeopathisch behandelen?

Je kunt terecht bij een homeopaat met klachten waarmee je naar een (huis)arts zou gaan. Zowel fysieke klachten als mentale klachten, van licht tot ernstig. Behandeling is geschikt voor klachten die sinds kort spelen en een acuut karakter hebben, maar ook klachten waar je al langere tijd last van hebt en een chronisch karakter hebben.. De behandeling wordt aangepast aan de aard van de klacht.

Bij acute klachten kun je denken aan: blaasontsteking, oorontsteking, zwangerschapsklachten als misselijkheid, serotiniteit etc., griep, Covid, wondroos, sportblessures, wonden, kneuzingen, herstel na tandheelkundige of chirurgische ingrepen, kinderziekten etc.

Voorbeelden van chronische klachten zijn: hormonale klachten zoals overgangsklachten of menstruatieproblemen, hoge bloeddruk, hoofdpijnen, chronische vermoeidheid, burn-out, angsten, slaapproblemen, gedragsproblemen, allergieën, reuma, astma, eczeem etc.

Maar denk ook aan gezondheidswensen zoals: stoppen met roken, gezond gewicht of een kinderwens, etc. 

Stoppen met roken met behulp van homeopathie, bekijk deze flyer en neem contact met me op. 

Wat kan je verwachten?

Een homeopathische behandeling is niet belastend. Meestal is 1 tot 3 innames van een slokje geneesmiddel (op waterbasis) voldoende om de genezing in gang te zetten. Blijvend medicatie slikken is dus niet aan de orde. Het geneesmiddel is smaakloos en heeft geen bijwerkingen.

In het filmpje wordt de basis van een homeopathische consult weergegeven.

Het consult

De behandeling start met een consult, dat is een gesprek waarin we samen je klachten uitgebreid bespreken. Het consult vindt bij voorkeur plaats in de praktijkruimte in Gendt. In sommige situaties is een telefonisch consult ook mogelijk. Tijdens het consult neem ik de tijd om een goed totaalbeeld van jou en je klachten te krijgen. Een consult duurt tussen een half uur en anderhalf uur, afhankelijk of het een acute of chronische klachten betreft. Chronische klachten vragen om een behandeling van je totale constitutie, je gehele gestel. Dit wordt een constitutionele behandeling genoemd. Wat is jouw situatie passend is, bespreken we tijdens het maken van de afspraak. 

Voorbereiden op het consult

Naast de hoofdklacht waarvoor je een behandeling zoek, zijn er mogelijk méér klachten. Verzamel alle klachten, pijntjes en ongemakkelijkheden die je ervaart. Zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel. Wat zou je graag anders zien bij jezelf? Hoe completer, hoe beter. En weet... niets is gek of vreemd en alles is van belang voor een goede behandeling.

Neem een overzicht van eventuele medicatie en/of supplementen mee die je gebruikt.

Bij de bevestiging van de afspraak, vraag ik je om alvast een aantal gegevens in te vullen, zodat we meer tijd kunnen besteden aan het inhoudelijke gesprek. Zo vraag ik o.a. persoonsgegevens van jouzelf, maar ook welke chronische ziekten je ouders en grootouders hebben, of hebben gehad. 

Na het consult

Nadat we jouw klachten in het consult besproken hebben, ga ik aan de slag met de informatie en kom tot een passend homeopathisch middel. 

Ik leg het middel met een begeleidende brief voor je klaar. Deze kun je bij me ophalen, of ik stuur het naar je op als je verder weg woont. In geval van een acuut spoedconsult waar haast geboden is, vindt behandeling ter plaatse plaats, of kunt je op het middel wachten.

Je neemt het middel in, meestal maar 1 tot 3 maal, want dan neemt jouw systeem het herstel zelf over.

Na 10 tot 14 dagen hebben we een kort telefonisch contact (gratis telefonisch spreekuur), om de eerste reactie op het middel te beoordelen. Bij een acuut consult is er meestal eerder contact.

Bij een constitutioneel consult plannen we 2 tot 3 maanden na de inname een vervolgconsult. We bespreken de langere termijn reactie op het middel. Welke klachten zijn verbeterd, opgelost en wat is hetzelfde gebleven. Hoe een eventueel vervolg van de behandeling eruit ziet, is dit nodig of gewenst. 

Homeopathisch vs. reguliere medicatie

Het verschil tussen reguliere medicatie en homeopathische geneesmiddelen zijn groot. Reguliere medicatie (via de huisarts, apotheek) bestaat over het algemeen uit sterke chemische bestanddelen. De chemische medicatie werkt tegen de natuurlijke genezingsrichting in. Het neemt het genezingsproces van je óver en overstemt je natuurlijke genezingsimpuls. Het bestrijdt de ziektesymptomen, zonder dat de oorzaak van de klacht wordt behandeld. Dat is de reden dat de klachten vaak terug komen, nadat is gestopt met de reguliere medicatie.

Homeopathische medicatie werkt met je natuurlijke genezingsrichting méé. Je krijgt een geneesmiddel dat zo dicht mogelijk bij jouw klachtenbeeld ligt, waardoor je eigen genezende vermogen van binnenuit wordt 'aangezet' om zélf de klachten te herstellen. Je leert je lichaam en geest als het ware hoe het zichzelf duurzaam kan herstellen. Homeopathische middelen bevatten geen chemische bestanddelen, zijn duurzaam, werken zacht, kennen geen bijwerkingen en zijn daarmee ook geschikt voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen. 

Patiënten die voor het eerst homeopathisch worden behandeld, moeten vaak wennen dat 1 tot 3 innames meestal genoeg is. De inname wordt namelijk gestopt als het begint te werken, want dan is je eigen herstellende vermogen het zelf aan het doen. Je geeft het natuurlijke genezingsproces de tijd om zijn werk doen. 

Specialisatie

Ik heb mij gespecialiseerd in o.a. zwangerschapsmisselijkheid en behandel veel vrouwen en meiden met hormonale klachten, waaronder menstruatieklachten of (pré-)menopauzale klachten. Vrouwen denken vaak dat deze klachten nu eenmaal horen bij het vrouw zijn, maar niets is minder waar. Er is verlichting mogelijk door een homeopathische behandeling.

Kwaliteit van de behandeling

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH www.nvkh.nl, lidnummer 02-2053).

Klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Hierdoor worden consulten door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Ik ben gecertificeerd en geregistreerd Homeopaat, waardoor ik het keurmerk R-Hom® mag voeren.

De NVKH is aangesloten bij koepelorganisatie RBCZ (www.rbcz.nl). Het RBCZ is het kwaliteitsregister voor vakkundige HBO-geschoolde therapeuten in de complementaire zorg. Ik ben geregistreerd registertherapeut BCZ® onder nummer 230579R.

Omdat mijn praktijk voldoet aan de strenge kwaliteitseisen, komen behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeringen.